Shtatzënia ndahet në periudha tremujore për ta kuptuar dhe përcjellë më lehtë.

Si mund ta parandaloni të vjellat me gjak? Disa veprime që mund të bëni për të ulur mundësinë e vjelljes së gjakut në shtatzani janë: Mos konsumoni alkool; Mos pini.

Gjate shtatzanise eshte shume e lehte te krijohet infeksion ne mishrat e dhembeve. Testi sasior.

Normalisht vija e parë që do të shfaqet do të jetë shumë e dukshme dhe e theksuar, dhe zakonisht e dyta shfaqet shumë e zbehtë sepse mund të ndodhë që të jeni në fillimet e hershme të shtatzanisë dhe për pasojë.

.

[]. Temperatura bazale. [].

.

Gjate kontrolleve te rregullta mjekesore shtatzania duhet ti nenshtrohet ekzaminimeve të ndryshme. 1. Njëkohësisht, secila periudhë (tremestër) në vetvete përmban probleme pak.

. Uploaded by: Alesia Zenuni.

.

.

• Ekzaminimi gjinekologjik ku percaktohet madhesia e mitres dhe rritja e frytit tek shtatzania. .

• Ekzaminimi gjinekologjik ku percaktohet madhesia e mitres dhe rritja e frytit tek shtatzania. Testi sasior është mjaft më i saktë dhe gjithashtu raporton shumën e saktë të hCG në gjak, duke treguar datën e konceptimit.

Të vjellat me gjak përfaqësojnë një situatë urgjente, që ka nevojë për shtrim në spital dhe trajtim mjekësor të menjëhershëm.
Simptomat gjatë shtatzënisë asnjëherë nuk duhet të shpërfillen.
Nov 14, 2018 · Tensioni i lartë në shtatzëni.

Testi në pështymë.

Shenja të tjera mund të jenë edhe ndjeshmëria ndaj aromave, të përziera, vështirësi në tretje etj.

Si duhet të veprosh nëse dallon njolla gjaku ose nëse ke hemorragji gjatë shtatzënisë? Kontakto menjëherë me mjekun ose maminë tënde, edhe kur hemorragjia duket se ka ndaluar. . Testi urinar nuk mund të bëjë dot dallimin mes një shtatzanie me ecuri normale dhe shtatzanive me ecuri jo normale.

Ujë Pini sa më shumë ujë. . Për të kuptuar nëse jeni shtatzënë ju mund të kryeni dy lloje të testeve të gjakut të bëra në laborator. Dhimbja është e zakonshme, por një dhimbje ekstreme mund të mos jetë dhe aq. Shenja e pare eshte mosardha e menstruacioneve. Për të kuptuar nëse jeni shtatzënë ju mund të kryeni dy lloje të testeve të gjakut të bëra në laborator.

Nov 14, 2018 · Tensioni i lartë në shtatzëni.

Teste të ndryshme do të tregojnë një rezultat pozitiv në mënyra unike. Dhimbja është e zakonshme, por një dhimbje ekstreme mund të mos jetë dhe aq.

Testi sasior është mjaft më i saktë dhe gjithashtu raporton shumën e saktë të hCG në gjak, duke treguar datën e konceptimit.

Kjo më pas mund të tregojë një shenjë plus, vija të dyfishta vertikale ose edhe fjalën “shtatzënë”.

• Pasqyra e gjakut tek shtatzania.

.

Testet e shtatzënisë që kryhen në shtëpi detektojnë këtë hormon në urinë, kur ka arritur një përqëndrim të caktuar, prandaj nëse testi kryhet.